Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Managerul Spitalului CF 2, care a recunoscut 146 de șpăgi, nu va face înschisoare

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 24 octombrie 2024

Direcția Națională Anticorupție a încheiat un acord de recunoaștere cu managerul Spitalului CF 2 din București pentru o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare. Șerban Bucur a fost pus sub acuzare într-un dosar penal, alături de trei oameni de afaceri, după ce procurorii au descoperit că a încasat șpagă de nu mai puțin de 146 de ori. 

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2019 – iunie 2024, Bucur ar fi pretins și primit de la cei cinci oameni de afaceri aproximativ 764.000 de lei cu titlul de mită, sumă ce reprezintă între 5% și 10 % din valoarea fără TVA a facturilor plătite de unitatea medicală

„Banii ar fi fost primiți de managerul spitalului în legătură cu atribuțiile sale de serviciu și anume, pentru asigurarea bunei desfășurări a relațiilor contractuale și plata facturilor”, precizează DNA.

Potrivit anchetatorilor, managerul a primit sumele de bani, în numerar, de regulă în plic, de la reprezentanții firmelor, cu prilejul întâlnirilor care au avut loc la biroul său de la Spitalul CF 2.

Contractele aveau ca obiect asigurarea hranei zilnice a pacienților, lucrări de reparații, întreținere a instalațiilor electrice, sanitare, termice și de altă natură, inclusiv lucrări de reabilitare a unor secții sau compartimente din cadrul Spitalului, servicii privind sistemul informatic de programare electronică online a pacienților, achiziționarea de huse, halate, seturi sterile, produse de curățenie și dezinfectanți.

În prezența avocatului, Șerban Bucur și-a recunoscut faptele și a fost de acord cu pedeapsa propusă de procurori: 3 ani de închisoare cu suspendare, interzicerea, pe o perioadă de 4 ani a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, respectiv interzicerea dreptului de a ocupa funcția de manager de spital. De asemenea, el va trebui să presteze 120 zile de muncă în folosul comunității. Totodată, suma de 764.000 de lei îi va fi confiscată. 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW