Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Israelul revendică eliminarea a trei comandanţi Hezbollah şi a zeci de luptători în Liban: Vom riposta împotriva oricărei ameninţări la adresa civililor

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 23 octombrie 2024 Etichete: , ,

Forțele israeliene (IDF) au anunțat miercuri că, în decursul a două zile, au eliminat trei comandanți ai grupării Hezbollah și aproximativ 70 de combatanți în sudul Libanului. Declarația a fost făcută la o zi după confirmarea uciderii lui Hashem Safieddine, care ar fi urmat să preia conducerea mișcării sprijinite de Iran în cazul decesului actualului lider, Hassan Nasrallah, ucis într-un atac aerian israelian pe 27 septembrie, conform Reuters și News.ro.

Tot miercuri, Israelul a extins ordinele de evacuare pentru locuitorii din mai multe zone centrale ale orașului portuar Tyre, situat în sudul Libanului, cerându-le să se retragă spre nord.

„În sudul Libanului, trupele IDF continuă să efectueze raiduri limitate, localizate şi ţintite împotriva infrastructurii şi agenţilor terorişti ai Hezbollah”, au declarat Forţele de Apărare ale Israelului într-un comunicat.

„În ultima zi, trupele au eliminat aproximativ 70 de terorişti în lovituri terestre şi aeriene”, a precizat IDF.

Ofensiva israeliană a luat amploare după un an de tensiuni și ciocniri la graniță cu Hezbollah, cea mai puternică facțiune militară susținută de Iran în regiune. Campania militară a provocat deplasarea forțată a peste 1,2 milioane de libanezi și moartea a 2.530 de persoane, dintre care cel puțin 63 în ultimele 24 de ore, a declarat marți guvernul libanez.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW