Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Scandal monstru în AUR. George Simion, pus la zid de Ringo Dămureanu: „S-au cerut 60.000 de euro pentru candidatură”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 22 octombrie 2024

Doi deputaţi şi un senator şi-au dat luni demisia din AUR, pe fondul neînţelegerilor privind listele la parlamentare. 

În timpul ședinței plenului Camerei Deputaților, deputatul Ringo Dămureanu a dezvăluit că liderii AUR i-au cerut 60.000 de euro pentru a putea candida pe un loc eligibil la următoarele alegeri parlamentare.

„Ce s-a întâmplat în ultimele 10 zile, am asistat la o şedinţă a Biroului Naţional de conducere în care s-au luat telefoanele Nu mi se pare normal să se condiţioneze depunerea candidaturii de oferirea de sume de bani, cu atât mai mult la oamenii care şi-au făcut treaba. Suntem mai mulţi, pe marea majoritate ne-a umilit acest om prin modul mişelesc în care s-a comportat. Nu mi se pare normal să mi se spună că dacă nu ai bani şi nu ai de unde să te împrumuţi nu ai valoare socială şi dacă totuşi ai nevoie îţi spun el de unde să te împrumuţi, probabil de la ce cămătari. Nu mi se pare normal ca discuţiile să se facă noaptea ca hoţi iar listele să se stabilească fără nicio consultare. Nu mi se pare normal ca în judeţ să fie trimişi oameni care nu au călcat în viaţa lor pe acolo doar pentru că acel lider spune că mi-e prieten. (…) Ce am dezvăluit, faptul că s-au cerut 60.000 de euro pentru candidatură, pentru locuri eligibile, s-a văzut foarte clar cum zilele trecute inclusiv contabilul partidului şi-a dat demisia. Nu mi se pare normal ca persoanele care candidează la Parlament să donează sume pentru cel care candidează la prezidenţiale, să se plimbe cu elicopterul mai ceva ca Ceauşescu”, a spus deputatul.

Un senator îi cere demisia lui George Simion

La rândul său, deputatul Lilian Scripnic şi-a anunşat demisia din grupul parlamentar AUR.

„Dragi membri, dragi români, vreau să vă informez cu regret că am decis să îmi dau demisia din grupul parlamentar AUR. În cei patru ani de mandat, am investit toate resursele mele în activitatea din parlament, demonstrând seriozitate şi devotament faţă de partid şi de George Simion”, a scris Scripnic, într-un mesaj pe Facebook.

Din AUR a plecat și senatorul Ionuț Neagu. Într-un mesaj transmis pe Facebook, el a solicitat demisia conducerii AUR.

„În acel demers am specificat că nu voi mai candida la nici o funcţie politică. Astfel, în urma scandalelor şi acuzaţiilor privind cererea de foloase necuvenite şi a opacităţii conducerei partidului, care s-a erijat într-o nomenclatură totalitară, cer public demisiile pentru prostul management următorilor: Domnului George Simion, domnului Marius Lulea, domnului Titus Păunescu, domnului Răzvan Biro şi doamnei Ramona Lovin”, a arătat senatorul.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW