Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Referendumul lui Nicușor Dan a fost aprobat de Consiliul General

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2024 Etichete: , ,

Consiliul General al Municipiului București a aprobat organizarea referendumul propus de edilul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Nicușor Dan a convocat pentru luni, 21 octombrie, Consiliul General pentru aprobarea unui referendum local, în cadrul căruia cetățenii să se pronunțe în privința modului în care sunt repartizare resursele financiare între Primăria Capitalei și primăriile de sector, respectiv a responsabilității emiterii autorizațiilor de construire.

Consilierii generali au aprobat luni și întrebarea propusă de PSD legată de prevenția consumului de droguri în școli.

Cele trei întrebări la care bucureștenii sunt invitați să se pronunțe prin „DA” sau „NU” sunt următoarele:

1.⁠ ⁠Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București?

2.⁠ ⁠Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?

3. Sunteți de acord ca Primăria București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București?

Referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor prezidențiale.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW