Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nepotul lui Marcel Ciolacu vinde către firma unui mogul din Cehia două proiecte de parcuri fotovoltaice pentru care a cerut finanțări din PNRR

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 18 octombrie 2024

Mihai Cristian Ciolacu, nepotul premierului Marcel Ciolacu, urmează să vândă către firma Premier Energy Group, controlată de omul de afaceri ceh Jiří Šmejc, CEO al companiei care deține postul ProTV, două proiecte de parcuri fotovoltaice pentru care a cerut finanțări prin Planul Național de Redresare și Reziliență, relatează HotNews.ro.

În 13 martie 2023, arată sursa citată, Mihai Cristian Ciolacu a obținut de la Transelectrica, compania statului, avizele tehnice de racordare (ATR) la rețeaua transportatorului național de energie, pentru două firme fondate în 2022, care aveau zero cifră de afaceri în ambii ani, potrivit Registrului Comerțului.

În mai 2023, cele două firme au ajuns pe listele cu finanțări prin PNRR, pentru două proiecte de parcuri fotovoltaice și stocare a energiei.

Recent, în vara lui 2024, nepotul premierului Marcel Ciolacu a scos cele două proiecte la vânzare și a încheiat acorduri prealabile cu Premier Energy Group, notează HotNews.ro.

CITEȘTE ȘI: Nepotul lui Marcel Ciolacu și soția lui Sorin Grindeanu, parteneri de afaceri imobiliare cu prim-vicepreședintele PSD Timiș

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW