Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu, despre riscul dronelor ajunse în România: Ce măsuri de siguranță ar putea fi adoptate?

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 18 octombrie 2024 Etichete: , ,

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, în urma alertei privind o dronă detectată joi seara în zona Constanței, au fost implementate toate măsurile necesare pentru a preveni orice risc. Acesta a menționat că se investighează posibilitatea unei provocări cibernetice, având în vedere că nu a existat o confirmare vizuală a piloților referitoare la prezența dronei.

Întrebat vineri despre acțiunile care ar putea fi întreprinse în cazul dronelor ce pătrund în spațiul aerian românesc, Ciolacu a subliniat că este pentru a doua oară când se confruntă cu o astfel de situație.

“S-au luat toate măsurile ca să nu fie niciun pericol. Haideţi să vedem toată analiza celor de la Ministerul Apărării, dacă a fost o provocare cibernetică, fiindcă contactul vizual al piloţilor nu a existat cu drona în cauză”, a explicat Marcel Ciolacu.

Potrivit Ministerului Apărării, sistemul de supraveghere al Armatei a detectat joi o țintă aeriană de mici dimensiuni, care a traversat Marea Neagră și a intrat pe teritoriul României până la 14 kilometri, în zona Eforie Nord. Ținta a fost monitorizată în permanență, iar patru aeronave militare au fost ridicate pentru a răspunde potențialei amenințări. Totuși, datele disponibile nu au indicat un posibil impact pe teritoriul național.

Pentru a informa populația, autoritățile au transmis un mesaj RO-Alert către locuitorii din județul Constanța, avertizându-i cu privire la riscul căderii unor obiecte din spațiul aerian și sfătuindu-i să rămână calmi.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW