Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Piața Unirii a reintrat în patrimoniul Primăriei Capitalei în cadastru / „Apele Române” deține doar cursul râului

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 16 octombrie 2024 Etichete: ,

Municipiul București deține dreptul de proprietate asupra terenului din Parcul Unirii și a părții supraterane a Planșeului Unirii, se arată în datele de la Agenția Națională de Cadastru, care a rectificat cele 4 cărți funciare în care acestea fuseseră trecute în proprietatea „Apele Române”. În realitate, „Apele Române”, instituție aflată în subordinea Ministerului Mediului, deține doar ce se află în subteran, adică cursul râului Dâmbovița.

„4 instituții ale statului: Apele Române, OCPI, Primăria Sectorului 4 și Primăria Sectorului 3 s-au prefăcut că nu văd această eroare gravă din documente.

În consecință, analizăm toate documentele eliberate care s-au sprijinit pe înscrierea în fals la OCPI și vom sesiza organele de cercetare competente”, a scris Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

A fost scandal în centrul Bucureștiului.

După ce Primăria Capitalei a refuzat să îi emită autorizație, în condițiile în care nu a prezentat nici măcar unul dintre cele 20 de avize necesare, Primăria Sectorului 4, prin firma Construcții Ebașu, a început noaptea de duminică spre luni primele lucrări în cadrul proiectului de consolidare a Planșeului Unirii.

Tertipul găsit a fost o autorizație emisă de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Primarul general, Nicușor Dan, susține că documentul a fost emis ilegal, iar muncitorii nu aveau niciun drept să lucreze pe un teren care aparține în acte Municipiului București și gestionat de Primăria generală.

Mai mult, prin Poliția Locală, edilul a încercat să demonteze organizarea de șantier, însă polițiștii locali au fost împiedicați să facă acest lucru de către mai multe persoane trimise de Daniel Băluță. Acesta din urmă susține că terenul nu ar aparține Primăriei generale.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW