Wednesday, October 23, 2024
Jurnalism corect


Protest la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Craiova: Ne apărăm și noi drepturile, avem nevoie de mai mult personal

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 15 octombrie 2024

Peste 100 de polițiști din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță din Craiova au protestat marți din cauza condiţiilor de lucru, a lipsei acute de personal şi a scăderii siguranţei personale a angajaţilor din sistem.

„Poliţiştii de penitenciare din Craiova şi Vaslui refuză să mai intre în serviciu marţi, 15.10.2024, începând cu ora 07:00 şi blochează timp de câteva ore activitatea penitenciarelor, fiind nemulţumiţi că sunt furaţi, trădaţi de politicieni şi obligaţi să muncească în condiţii insalubre de muncă, că sunt în număr insuficient de personal şi fără mijloace de siguranţă, situaţie care le pune în pericol sănătatea, integritatea corporală, dar şi viaţa. Zilnic, poliţiştii de penitenciare sunt jigniţi, ameninţaţi de către deţinuţi, iar lunar un poliţist de penitenciare este agresat fizic sau bătut la propriu”, potrivit unui comunicat transmis de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Polițiștii de penitenciar își exprimă nemulțumirea față de condițiile în care sunt nevoiți să lucreze și avertizează că, în absența unor măsuri ferme și imediate, situația va escalada rapid, punând în pericol nu doar personalul din penitenciare, ci și societatea în ansamblu.

„Nu știm, cât va fi nevoie. Ne apărăm și noi drepturile, avem nevoie de mai mult personal, condițiile sunt așa cum sunt, gândiți-vă că avem foarte mulți deținuți și periculoși, avem și noi viața personală, avem familii, ne putem întâlni oricând pe stradă când se eliberează, încercăm să ne apărăm și noi drepturile cum putem”, spune un polițist de penitenciar.

Polițiștii de penitenciare reclamă lipsa de reacție a Ministerului Justiției și a Administrației Naționale a Penitenciarelor în fața acestei crize instituționale.

Foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW