Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Marcel Ciolacu îi ia apărarea lui Daniel Băluță: „Dreptatea nu se face cu buldozerul”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 octombrie 2024

Premierul Marcel Ciolacu a intervenit, printr-o reacție pe Facebook, în favoarea primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, în disputa privind șantierul Planșeului Unirii și i-a cerut edilului general, Nicușor Dan, să se adreseze instanțelor de judecată.

„Fac un apel atât la primarul Capitalei, domnul Nicușor Dan, cât și la primarul sectorului 4, domnul Daniel Băluță, să pună capăt acestei confruntări și să revină la masa dialogului. Siguranța bucureștenilor nu trebuie să fie un motiv de dispută politică. Într-o democrație consolidată, dreptatea nu se face cu buldozerul. Ci prin instituțiile statului. Iar dacă o parte este nemulțumită, atunci avem instanțe de judecată. Așa este normal. Prin urmare, cred că toată lumea trebuie să se calmeze în problema planșeului de la Piața Unirii. Au fost deja oameni răniți. Repet – sunt convins că, în final, ambii primari urmăresc același lucru – siguranța bucureștenilor! Aici nu este vorba de cine strigă mai tare. E vorba despre București- capitala României”, a transmis Marcel Ciolacu, într-un mesaj pe Facebook.

Disputa privind Planșeul Unirii a escaladat până în punctul în care polițiștii locali ai Primăriei Capitalei și cei ai Primăriei Sectorului 4 au fost la un pas de confruntare fizică. După ce Primăria generală a refuzat să îi emită autorizație, în condițiile în care nu a prezentat nici măcar unul dintre cele 20 de avize necesare, Primăria Sectorului 4 a început noaptea trecută primele lucrări în cadrul proiectului de consolidare. Tertipul găsit a fost o autorizație emisă de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Primarul general, Nicușor Dan, susține că aceste documentul a fost emis ilegal, iar muncitorii nu aveau niciun drept să lucreze pe un teren care aparține în acte Municipiului București și gestionat de Primăria generală. Mai mult, prin Poliția Locală, edilul a încercat să demonteze organizarea de șantier, însă polițiștii locali au fost împiedicați să facă acest lucru de către mai multe persoane trimise de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Acesta din urmă susține că terenul nu ar aparține Primăriei generale.

Pentru a lămuri această situație, Primăria Capitalei a emis un punct de vedere în care explică că terenul aparține Municipiului București, iar confuzia ar fi apărut din cauza faptului că a fost intabulat greșit de către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În realitate, spune Nicușor Dan, „Apele Române”, instituție aflată în subordinea Ministerului Mediului, deține doar ce se află în subteran, adică cursul râului Dâmbovița.

CITEȘTE ȘI: Fabuloasa miză financiară din spatele reabilitării Planșeului Unirii

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW