Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Premierul Marcel Ciolacu, prima reacție în scandalul Nordis: Trebuie intervenit legislativ

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 9 octombrie 2024 Etichete: , , ,

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, 9 octombrie, că PSD-iștii lucrează la modificarea legii pentru a limita avansul dat la achiziția unui apartament în fază de proiect. Decizia vine după ce Recorder a publicat o investigație jurnalistică conform căreia dezvoltatorul imobiliar Nordis ar fi vândut apartamente de mai multe ori, unor clienți diferiți.

„Trebuie intervenit legislativ. Am avut o discuție cu colegii mei ca astfel de lucruri să nu se mai poată întâmpla.

Am luat legislația și din Franța, și din Germania. În momentul acesta au făcut un grup de lucru la Parlament, făcut de domnul Simonis, o să vină cu o propunere legislativă.

Cu adevărat cele sesizate trebuie să nu se mai întâmple. În Franța nu ai voie să percepi un avans mai mare de 10%, la un bloc, la niște locuințe pe care nu le-ai construit sau se merge pe sistemul de asigurări.

Mi se pare normal să modificăm legislația în acest sens”, a declarat Marcel Ciolacu, conform stiripesurse.ro.

Avansul va fi de cel mult 10%, însă ar putea fi și mai mare, între 10% și 40%, dacă dezvoltatorul încheie o poliță de asigurare cu o societate de asigurări, în vederea protejării investiției, se arată în proiectul de lege citat de publicația menționată.

PSD se delimitează de Laura Vicol

Președinta Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Laura Vicol (PSD), și-a anunțat în urmă cu o zi demisia din funcție.

Principalii acționari ai Nordis Management sunt Răzvan Ciorbă, soțul deputatei PSD Laura Vicol, și compania Mapp Development, deținută de Emanuel Gheorghe Poștoacă, fiecare controlând câte 46% din acțiunile companiei.

Șeful PSD a anunțat că Laura Vicol nu o să candideze pe listele PSD la alegerile parlamentare.

„Nu am avut nicio discuție (…) Doamna Vicol nu și-a exprimat până acum dorința să candideze și niciun președinte de organizație n-a venit să o propună pe doamna Vicol pe listă ca să închidem și acest subiect”, a mai spus premierul.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW