Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Percheziții DNA la Casa de Comerț Unirea / Prejudiciu de 10 milioane de euro SURSE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 9 octombrie 2024 Etichete: , ,

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează miercuri, 9 octombrie, 60 de percheziții în 12 județe într-un dosar de abuz în serviciu. Potrivit surselor News.ro, dosarul vizează Casa de comerț Unirea.

„În cursul zilei de 09 octombrie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 60 de locații situate pe raza municipiului București și a 12 județe (Ilfov, Ialomița, Prahova, Giurgiu, Constanța, Iași, Timiș, Caraș Severin, Cluj, Bihor, Maramureș, Arad), reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile sau punctele de lucru ale unor societăți comerciale”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Conform sursei menționate anterior, procurorii investighează infracțiunea de abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte cu fermierii.

Casa de Comerț Unirea primește buget/subvenții de la Ministerul Agriculturii pentru societăți comerciale de mici fermieri care își pot plasa pe piață produsele.

Abuzul în serviciu vizat de anchetatori constă în favorizarea unor societăți, în detrimentul altora.

Prejudiciul produs statului, estimat în dosar, ajunge la aproximativ 10 milioane de euro.

Casa de Comerț Unirea a fost înființată în anul 2018 de ministrul Agriculturii de atunci, Petre Daea, la inițiativa lui Liviu Dragnea.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW