Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Elena Lasconi: Dacă domnul Ciucă vrea, pe bune, să se lepede de PSD, să ne vedem în Parlament, la discuţii serioase. Sau îl aşteptăm să vină cu semnăturile la noi la sediu. Altfel, ce face domnul Ciucă e balet politic

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 8 octombrie 2024 Etichete: , ,

Președinta USR, Elena Lasconi, a declarat că nu este foarte clar ce fel de invitație a primit din partea liderului PNL, Nicolae Ciucă. „Dacă domnul Ciucă chiar vrea să se despartă de PSD, atunci să ne întâlnim în Parlament pentru discuții serioase. Sau, îl așteptăm cu semnăturile la sediul nostru. Altfel, ceea ce face domnul Ciucă este doar un joc politic”, a subliniat Lasconi.

”E clar. Onoarea, curajul şi respectul sunt doar vorbe goale pentru ostaşul din fruntea PNL. Am ascultat ce a spus domnul Ciucă, dar nu prea e clar ce invitaţie adresează. Să ne vedem să bem o cafea sau de ce? Bem cafea în timp ce PSD şi Ciolacu anulează democraţia din România şi invalidează candidaţi?”, a arătat Elena Lasconi, marţi seară, într-o postare pe Facebook.

Ea a accentuat că „negocierile nu se fac prin intermediul mass-media.”

„Dacă domnul Ciucă e cu adevărat serios, să reflecteze puțin la cât rău a adus PSD-ul, guvernând împreună cu PNL-ul, condus de același Iohannis, care ne-a înlăturat de la putere pentru a-și urmări propriile interese. Dacă vrea cu adevărat să rupă legăturile cu PSD, să ne întâlnim în Parlament. Sau să vină cu semnăturile la sediul nostru. Altfel, totul rămâne doar o manevră politică fără substanță”, a adăugat Lasconi.

Președinta USR a menționat și ședința PNL programată în curând.

„Și, în contextul acestui „balet”, mă întreb ce intenționează domnul Ciucă să discute mâine cu filialele PNL, dacă tot i-a convocat. Poate vor dezbate un plan despre cum să mimeze opoziția, în timp ce împart puterea cu PSD? Este o abordare lipsită de seriozitate, domnule general. Lucrurile sunt clare, la fel ca în armată: e da sau nu, dreapta sau stânga. Deci, domnule Ciucă, ce alegeți: puterea și banii sau interesele poporului?”, a concluzionat Lasconi.

De cealaltă parte, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat marți, într-un mesaj video, că moțiunea de cenzură anunțată de Lasconi este „un exercițiu neserios”. Ciucă a subliniat că Elena Lasconi ar trebui să fie conștientă că actuala structură parlamentară nu permite formarea unui guvern de dreapta, așa cum ar dori USR. De asemenea, el a invitat-o pe Lasconi și USR la sediul PNL pentru discuții despre viitorul țării. „Dacă vrem democrație și să nu distrugem țara, ci să ne luptăm cu rațiune și forță împotriva abuzurilor, eu sunt un om serios, nu răspund la acțiuni politicianiste și neserioase, mai ales când țara riscă să fie acaparată de PSD”, a declarat Ciucă.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW