Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă a rupt alianța cu PSD. Ce se întâmplă cu Guvernul

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 7 octombrie 2024 Etichete:

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a rupt coaliția de guvernare cu PSD. Anunțul șefului PNL vine după ce Curtea Constituțională a eliminat-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru alegerile prezidențiale.

„PSD are în ADN-ul sau abuzul de putere și comportamentul de partid-stat (…) Astăzi, elimină un candidat, mâine altul, poimâine închid instituții de presă, iar în final subordonează politic tot statul român. Mă voi asigura că acest lucru nu se va întâmpla și România nu va intra total pe mâna PSD (…) Coaliția noastră de guvernare cu PSD se oprește aici (…) Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor (…) PSD și-ar dori să guverneze singur în următoarea perioadă: Acest lucru nu se va întâmpla”, a transmis șeful liberalilor.

Decizia se referă la colaborarea politică, nu la cea guvernamentală.

„Nu comentez decizia CCR, dar consecințele ultimei decizii pun un mare semn de întrebare privind democrația din România. Pentru prima dată în istoria României, o majoritate de 5 judecători, din care 4 numiți de PSD, a decis că cineva nu poate candida. Practic, a fost eliminat la masa verde un adversar politic”, a transmis Nicolae Ciucă

Cei cinci judecători ai Curții Constituționale care au votat împotriva europarlamentarei Șoșoacă au fost președintele CCR Marian Enache (propus de PSD), Cristian Deliorga (propus de PSD), Bogdan Licu (propus de PSD), Gheorghe Stan (propus de PSD) și Attila Varga (propus de UDMR).

Laura Scântei (propusă de PNL) și Mihaela Ciochină (propusă de Administrația Prezidențială) au votat pentru ca Șoșoacă să poată candida. Două judecătoare au lipsit, este vorba despre Simina Tănăsescu și Livia Stanciu.

Șoșoacă și-a depus din nou candidatura duminică, 6 octombrie, dar Biroul Electoral Central a respins-o.

CITEȘTE ȘI: BREAKING De ce a fost respinsă candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale / CCR a publicat motivarea

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW