Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Zelenski mulțumește României pentru sistemul Patriot: Putem pune capăt cu totul terorii rusești 

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 3 octombrie 2024 Etichete: ,

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mulțumit încă o dată României, în discursul său din seara zilei de miercuri, 2 octombrie, pentru sistemul Patriot furnizat. 

„Noaptea trecută, armata rusă a lovit din nou Ucraina cu (drone) Shahed. În special, au fost lovituri în regiunea Odesa, în districtul Izmail, foarte aproape de granița cu România. (Dronele) Shahed au lovit infrastructura civilă obișnuită – un terminal de feribot, camioane, un depozit de cereale. Aceasta este exact ceea ce teroriștii ruși au vizat întotdeauna – securitatea alimentară a regiunii și a lumii (…)

Mulțumesc fiecărei țări care ne ajută cu adevărat cu apărarea aeriană. Mulțumesc în special României pentru Patriot”, a spus Zelenski, citat de News.ro.

Liderul ucrainean și-a reiterat dorința ca țările vecine să contribuie la doborârea dronelor şi rachetelor rusești.

Ucraina le spune de mult timp tuturor vecinilor şi partenerilor săi cheie că trebuie să cooperăm, că trebuie să doborâm dronele şi rachete împreună, în special în zonele apropiate de ţările NATO

România a donat un sistem Patriot Ucrainei

România a donat Ucrainei un sistem de apărare Patriot, după cum au decis membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) în ședința de joi, 20 iunie.

„Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum și consecințele regionale ale acestei situații, inclusiv asupra securității României, în strânsă coordonare cu Aliații, membrii Consiliului au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT”, a transmis Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) va achiziționa un alt sistem Patriot, în principal (…) externe nerambursabile”, se arată în proiectul de lege în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Atacurile ruse au avariat punctul de frontieră Orlivka (Isaccea) dintre Ucraina și România: doi șoferi răniți, inclusiv un cetățean turc

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW