Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Regulament nou: Elevii care sunt în arest la domiciliu pot participa la ore în sistem online sau hibrid

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 2 octombrie 2024 Etichete:

Elevii plasați în arest la domiciliu pot suspenda cursurile cu prezență fizică și își pot continua educația în format online sau hibrid, în limitele hotărârii judecătorești, potrivit unei prevederi din Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ (ROFUIP) 2024.

„Art. 9, alin 4 Suspendarea cursurilor cu prezență fizică se poate face, după caz:

c) La nivel individual, la cererea elevului major sau a părintelui/reprezentantului legal al acestuia, pentru beneficiarii primari aflați în arest la domiciliu, în limitele hotărârii judecătorești; în această situație activitatea didactică se va desfășura în sistem hibrid sau online, în limitele hotărârii judecătorești”, se arată în documentul citat de publicația specializată EduPedu.ro.

Potrivit Codului de procedură penală, art. 221, alin (1) „Măsura arestului la domiciliu constă în obligaţia impusă inculpatului, pe o perioadă determinată, de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta”.

Elevele gravide, tinerii părinți și elevii cu boli grave pot învăța de asemenea în format online sau hibrid, începând cu anul școlar 2024-2025, mai notează publicația menționată.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW