Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Kremlinul face apel la „reținere” în Orientul Mijlociu după atacul iranian asupra Israelului

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 2 octombrie 2024 Etichete: , , ,

Kremlinul a declarat miercuri că situația din Orientul Mijlociu se dezvoltă într-o direcție alarmantă și a făcut apel la toate părțile implicate să manifeste reținere. Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat că Rusia menține contacte cu toate părțile din regiune și a condamnat orice acțiune care duce la moartea civililor, relatează Reuters.

Armata israeliană a anunțat că unități de infanterie și blindate s-au alăturat operațiunilor de teren în sudul Libanului, intensificând presiunea asupra Hezbollah, în contextul în care Israelul se pregătește să răspundă la un val de atacuri cu rachete din Iran. Peskov a subliniat că „această situație se desfășoară conform celui mai alarmant scenariu”, subliniind importanța reținerii.

Atunci când a fost întrebat despre posibilele acțiuni ale Moscovei și dacă va susține Iranul în cazul unui conflict pe scară largă cu Israelul, Peskov a reiterat: „Avem contacte cu toate părțile implicate în acest conflict și continuăm să facem apel la reținere din partea tuturor.”

Militarii israelieni au anunțat miercuri că unități de infanterie și blindate s-au alăturat operațiunilor de teren în Liban, intensificând presiunea asupra inamicului Hezbollah, în timp ce se pregătesc să riposteze la atacurile cu rachete iraniene, potrivit Reuters.

În contextul conflictului cu Hamas în Gaza, Israel își întărește prezența în sudul Libanului, în urma unui atac din partea Iranului, ceea ce stârnește temeri că regiunea bogată în petrol din Orientul Mijlociu ar putea fi implicată într-un conflict mai amplu. Iranul a declarat miercuri că atacul – cea mai mare ofensivă împotriva Israelului – se va opri, cu excepția provocărilor suplimentare, însă Israelul și Statele Unite au promis să răspundă.

Violența a continuat pe granița israeliano-libaneză miercuri.

Întărirea Israelului, cu trupe de infanterie și blindate din Divizia a 36-a, inclusiv Brigada Golani, Brigada Blindată 188 și Brigada de Infanterie 6, sugerează că operațiunea ar putea depăși raidurile de comando limitate.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW