Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Bărbat arestat preventiv după ce a cerut bani, promițând că va influența cadre de la IML să mintă în raportul toxicologic

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 2 octombrie 2024 Etichete:

Un bărbat din Iași a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile după ce ar fi cerut mită de la două persoane, promițând că va influența cadre medicale de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași să le elibereze documente medicale favorabile. 

Bărbatul a cerut, și primit, aproape 3.000 de euro, promițând că va obține pentru o persoană un raport toxicologic cu o valoare a alcoolemiei mai mică decât cea rezultată inițial.

„În toamna anului 2023, după un accident rutier, bărbatul a pretins în mod direct, pentru sine, şi a primit suma totală de 2.900 euro în 4 tranşe (o tranşă de 1.000 euro, o tranşă de 1000 euro, o tranşă de 700 euro şi o tranşă de 200 euro), de la martorul denunţător V.B.I. lăsând să se creadă că are influenţă asupra cadrelor medicale din cadrul Institutului de Medicină Legală Iaşi, asupra cărora va interveni pentru a le determina să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu constând în emiterea în mod fraudulos a unui raport de expertiză medico-legală privind estimarea retroactivă a alcoolemiei în care să se reţină o valoare mai scăzută decât cea rezultată iniţial la proba I – 2,64 g %0, respectiv proba II-2,51 g %0, potrivit Buletinului de Analiză Toxicologică emis de I.M.L. Iaşi”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, conform News.ro.

Totodată, inculpatul a mai cerut 500 de euro, de la o altă persoană, promițând că va interveni asupra cadrelor medicale de la IML pentru a-i obține acestuia un raport medico-legal care să ateste un număr mai mare de zile de îngrijiri medicale, față de numărul reținut inițial de IML.

„În data de 30.07.2024, inculpatul C.E., zis “G.” a pretins în mod direct, pentru sine, suma de 500 de euro de la martorul denunţător F.B., lăsând să se creadă că are influenţă asupra cadrelor medicale din cadrul Institutului de Medicină Legală Iaşi asupra cărora va interveni pentru a-i determina să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu constând în eliberarea unui supliment/nou certificat medico-legal care să ateste un număr mai mare de zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecare faţă de numărul de 25-30 de zile, reţinut iniţial prin certificatul medico-legal emis de I.M.L. Iaşi”, mai spun procurorii de la Iași.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW