Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ambasada SUA în Israel solicită personalului și familiilor acestora „să rămână adăpostiți până la noi instrucțiuni”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 1 octombrie 2024 Etichete: , ,

Marți, Ambasada SUA în Israel a emis o alertă prin care le solicită tuturor angajaților guvernamentali americani și familiilor acestora „să rămână adăpostiți pe loc până la noi ordine” din cauza „situației actuale de securitate”, conform CNN.

Această avertizare vine în contextul declarațiilor Casei Albe privind un posibil atac iminent cu rachete balistice asupra Israelului, pe care Iranul l-ar pregăti. Cu toate acestea, alerta emisă nu face referire directă la această amenințare specifică.

„Această alertă este furnizată pentru informarea dumneavoastră în timp ce vă faceţi propriile planuri de securitate”, se arată în comunicat.

Conform politicii „fără standarde duble” a Departamentului de Stat al SUA, orice informație împărtășită cu personalul oficial american, precum cei din cadrul ambasadei, trebuie să fie transmisă și cetățenilor americani aflați în aceeași țară, dacă amenințarea este relevantă pentru ambele grupuri, precizează CNN.

Deși SUA a informat Israelul cu privire la amenințarea iminentă din partea Iranului, autoritățile israeliene nu au raportat, până în prezent, detectarea unor lansări aeriene care să vizeze teritoriul lor.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW