Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Miniștrii de externe europeni, reuniți într-o ședință de urgență privind conflictul din Liban

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 30 septembrie 2024 Etichete: , , , ,

Miniștrii de externe din statele membre ale Uniunii Europene se vor întâlni luni după-amiază pentru o sesiune de urgență, în scopul de a analiza situația din Liban. Informația a fost confirmată de un purtător de cuvânt al serviciului diplomatic european, conform relatează Bloomberg.

Josep Borrell, șeful diplomației UE, a convocat această reuniune prin videoconferință pentru ora 17:00, având ca obiectiv discutarea reacției Uniunii Europene la escaladarea conflictului din Liban. Cele 27 de țări membre ale UE sunt profund divizate în privința abordării pe care trebuie să o adopte față de atacurile Israelului în Fâșia Gaza și Liban.

Vineri seara, Borrell a exprimat la ONU îngrijorarea că nimeni, inclusiv Statele Unite, nu pare capabil să-l oprească pe premierul israelian Benjamin Netanyahu în conflictele sale cu Hamas în Gaza și Hezbollah în Liban.

Luni, armata israeliană a efectuat un atac aerian asupra centrului capitalei libaneze, Beirut, acesta fiind primul bombardament de acest tip de la începutul ostilităților dintre Israel și Hezbollah, soldat cu moartea a trei membri ai unui grup armat palestinian. De la începutul escaladării violențelor între Israel și Hezbollah, în mijlocul lunii septembrie, autoritățile libaneze raportează peste 1.000 de victime.

Aproximativ 100.000 de persoane au părăsit Libanul și s-au refugiat în Siria din cauza atacurilor aeriene israeliene, a anunțat luni agenția ONU pentru refugiați (UNHCR). Această cifră s-a dublat în doar două zile.

Programul Alimentar Mondial al ONU a anunțat duminică inițierea unei operațiuni de urgență destinată să ofere ajutor alimentar pentru un milion de persoane afectate de conflictul din Liban.

foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW