Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Proiectil antiaerian din Al Doilea Război Mondial descoperit în Marea Neagră, neutralizat în siguranţă

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 27 septembrie 2024 Etichete: ,

Un proiectil antiaerian de 88 mm, cel mai probabil din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost găsit în Marea Neagră, în apropiere de Mangalia, de către echipajul unei nave civile.

Specialiștii au intervenit rapid pentru a-l extrage și neutraliza în condiții de siguranță. Forțele Navale Române au anunțat că o echipă de scafandri EOD (specializați în dezamorsarea dispozitivelor explozive) din cadrul Centrului 39 Scafandri a desfășurat, vineri, o operațiune complexă de identificare, extragere, transport și distrugere a proiectilului.

Intervenția s-a desfășurat conform procedurilor de siguranță, fiind finalizată în jurul orei 11:30.

”Solicitarea intervenţiei specialiştilor din compunerea Forţelor Navale Române a fost făcută în urma descoperirii proiectilului, în zona Mangalia, de către o navă civilă de tip dragă cu pavilion neerlandez (Regatul Ţărilor de Jos). Scafandrii militari s-au deplasat cu o ambarcaţiune rapidă din portul militar Constanţa către nava civilă, aflată în proximitatea portului Constanţa, pentru a extrage proiectilul descoperit şi, ulterior, au transportat elementul de muniţie într-o zonă sigură pentru a îl neutraliza”, au transmis reprezentanţii Forţelor Navale.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW