Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Donald Trump, acuzații la adresa lui Volodimir Zelenski: Continuăm să dăm miliarde de dolari unui om care refuză să facă o înţelegere

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 26 septembrie 2024 Etichete: , ,

Miercuri, Donald Trump l-a criticat sever pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, acuzându-l că „refuză să facă o înțelegere” cu Rusia. Criticile au venit pe fondul unor discuții despre o posibilă întâlnire între Trump și Zelenski, în contextul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

„Continuăm să dăm miliarde de dolari unui om care refuză să facă o înţelegere, Zelenski”, a denunţat candidatul republican la preşedinţia SUA în cadrul unui miting de campanie.

„De fiecare dată când a venit în ţara noastră, a plecat cu 60 de miliarde de dolari, cred că este cel mai bun vânzător de pe planetă”, a glumit fostul preşedinte în Carolina de Nord.

Potrivit surselor din presa americană, întâlnirea ar putea fi anulată, în parte din cauza unui interviu recent acordat de Zelenski revistei The New Yorker. În acel interviu, liderul ucrainean a sugerat că Trump „nu știe cu adevărat cum să oprească acest război”, ceea ce nu a fost bine primit de fostul președinte american.

Trump a declarat la începutul lunii septembrie că are un „plan precis” pentru a încheia războiul din Ucraina, dar a ales să nu-l dezvăluie pentru a păstra un efect de „surpriză”.

„Dacă voi câştiga, ca preşedinte ales, mă voi asigura că se va încheia un acord, garantat”, a declarat candidatul republican la Casa Albă.

Donald Trump a afirmat în repetate rânduri că va rezolva războiul dintre Rusia şi Ucraina „în 24 de ore” – fără să explice vreodată cum.

În ultimele luni, el a fost deosebit de critic cu privire la miliardele de dolari cheltuite de SUA pentru a sprijini Kievul în războiul său împotriva Moscovei, făcând apel la Europa să „se mişte”.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW