Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Donald Trump promite că „va scoate Ucraina din război” dacă va ajunge președintele SUA: „Îl voi rezolva”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 25 septembrie 2024 Etichete: , ,

Trump a acuzat că administrația Biden, în frunte cu președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris, a implicat SUA în războiul din Ucraina și că aceștia nu sunt capabili să gestioneze ieșirea din conflict. El a reiterat că, în cazul în care va fi reales, va găsi o soluție pentru a pune capăt războiului, potrivit Kyiv Independent.

În plus, Trump l-a criticat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, numindu-l „cel mai bun comerciant din lume”, deoarece fiecare vizită a acestuia în SUA aduce Ucrainei „sute de miliarde de dolari” în ajutoare financiare.

„Suntem blocați în acel război, cât timp nu sunt eu președinte. Îl voi rezolva, voi negocia și voi scoate țara (n.red. din război). Trebuie să ieșim”, a declarat Trump în timpul evenimentului electoral.

O posibilă revenire a lui Trump la Casa Albă este însă un motiv de îngrijorare pentru Ucraina. Aripa pro-Trump din Partidul Republican a blocat luni de zile în Congres un proiect de lege privind ajutorul militar pentru Ucraina, ceea ce a afectat armata ucraineană și a contribuit la pierderea orașului Avdiivka, potrivit presei ucrainene. Într-un interviu pentru The New Yorker, Zelenski a calificat drept „inacceptabil” un scenariu de încheiere a războiului care să fie dezavantajos pentru Ucraina și a criticat planul de pace propus de republicanul JD Vance, aliat al lui Trump, considerându-l „prea radical”. Zelenski a subliniat că, deși Trump pretinde că știe cum să încheie războiul, el nu deține cu adevărat o soluție.

foto: Donald J Trump/ Facebook

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW