Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Cod galben de ploi și vânt în estul țării / Județele deja lovite de inundații, printre zonele vizate de vremea severă HARTĂ

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 19 septembrie 2024 Etichete: , , ,

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis joi, 19 septembrie, două avertizări cod galben de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în 11 județe, între care și Galați și Vaslui, județe marcate deja de inundații catastrofale. Cantitățile de precipitații pot ajunge la 25 de litri pe metru pătrat. 

Avertizările meteorologice cod galben sunt în vigoare până la ora 21.

Concret, sunt vizate județele Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Călărași și Constanța.

„În intervalul menționat, în județele Neamț, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Tulcea și Constanța vor fi perioade cu averse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat de peste 25 l/mp (…) Vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h”, au transmis meteorologii.

(Sursa foto: Administrația Națională de Meteorologie)

Totodată, meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului pe litoral și averse însemnate cantitativ local în județul Constanța.

Vor cădea până la 30 de litri de precipitații pe metru pătrat, iar vântul va bate cu viteze de 50…55 km/h și temporar 60…65 km/h.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW