Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump / FBI investighează ceea ce pare a fi o tentativă de asasinat asupra fostului președinte

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 16 septembrie 2024

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, ar fi fost ținuta unei tentative de asasinat duminică, 15 septembrie, la clubul său de golf din West Palm Beach, Florida, relatează Reuters. Suspectul a fost deja arestat, iar fostul președinte al SUA se află în afara oricărui pericol. 

Agenții Serviciilor Secrete au deschis focul asupra unui bărbat înarmat care stătea ascuns în tufișuri, la câteva sute de metri de locul unde juca Trump. Suspectul a abandonat la fața locului o pușcă de asalt tip AK-47 și alte obiecte, apoi a fugit cu un vehicul. A fost prins și arestat ulterior.

Presupusa tentativă de asasinat asupra fostului președinte al SUA survine la doar două luni după ce acesta a fost împușcat la un miting de campanie în Pennsylvania, fiind rănit ușor la urechea dreaptă. 

„Aș dori să le mulțumesc tuturor pentru că și-au făcut griji și pentru urările de bine – A fost cu siguranță o zi interesantă!”, a transmis Trump pe rețelele de socializare duminică seara, mulțumind Serviciului Secret și poliției pentru că l-au ținut în siguranță.

Președintele Joe Biden a declarat ulterior că și-a îndrumat echipa să se asigure că Serviciul Secret are resursele necesare pentru a asigura siguranța lui Trump, potrivit unui comunicat de presă de la Casa Albă.

Cine a vrut să îl asasineze pe Trump

CNN, Fox News și The New York Times l-au identificat pe suspect ca fiind Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, din Hawaii.

Potrivit unor conturi de socializare create sub acest nume și analizate de Reuters, Routh este un susținător avid al Ucrainei în războiul cu Federația Rusă.

În câteva dintre postări, el părea să încerce să recruteze soldați pentru efortul de război al Ucrainei.

Fiul suspectului, Adam, contactat de reporteri la magazinul de bricolaj unde lucrează în Hawaii, a declarat că nu auzise încă de cea mai recentă tentativă de asasinat asupra lui Trump și că „nu are nicio informație”, adăugând că nu crede că tatăl său ar face așa ceva. Mai târziu, reporterii au sunat din nou la magazin, iar un coleg a spus că Adam a plecat acasă din cauza unei urgențe.

Sursa foto: The Nation

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW