Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Moment de reculegere la Ambasada SUA de la Bucureşti, la 23 de ani de la atentatele din 11 septembrie

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 11 septembrie 2024 Etichete: , ,

Ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, împreună cu alți oficiali ai Ambasadei, au marcat miercuri 23 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001 printr-un moment de reculegere. Oficialii ambasadei au subliniat că „moștenirea acelei zile este una de unitate și forță, nu doar pentru Statele Unite, ci și pentru partenerii lor internaționali.”

”Astăzi, comunitatea Ambasadei SUA a ţinut un moment de reculegere în amintirea solemnă a evenimentelor tragice din 11 septembrie 2001. Onorăm cele aproape 3000 de vieţi pierdute, curajul primilor oameni care au intervenit şi rezilienţa familiilor îndoliate. Moştenirea acelei zile este una de unitate şi putere, nu doar pentru Statele Unite, ci şi pentru partenerii noştri globali”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşri, pe pagina oficială de Facebook.

Oficialii reprezentanţei diplomatice au adăugat că ”România a fost şi continuă să fie un aliat ferm, iar astăzi ne amintim că, în momente de adversitate, suntem mai puternici împreună”.

În urma atacurilor asupra turnurilor gemene ale World Trade Center de pe 11 septembrie 2001, au fost date dispărute 2.753 de persoane. Certificatele de deces au fost emise pentru toate cele 2.753 de victime, deși procesul de identificare a rămășițelor continuă.

În 2023, două dintre victime au fost identificate după 22 de ani, folosind tehnici avansate de testare ADN. Acestea sunt a 1.648-a și a 1.649-a victimă identificată de Biroul Medicului Legist Șef, incluzând un bărbat și o femeie.

foto: Facebook

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW