Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Popescu Piedone ar putea candida la alegerile parlamentare din partea PSD / Marcel Ciolacu: „Încă nu am discutat cu Gabriela Firea”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 8 septembrie 2024

Actualul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, ar putea candida din partea Partidului Social Democrat la alegerile parlamentare, programate să se desfășoare pe data de 1 decembrie. Ipoteza a fost confirmată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a precizat că urmează să discute pe această temă cu președinta organizației locale, Gabriela Firea.

„Nu am discutat încă. Nu am discutat cu preşedinta organizaţiei de Bucureşti (n.r. – Gabriela Firea), nu am discutat cu preşedinţii organizaţiilor de sector. (…) Haideţi să vedem, e o discuţie pe care o avem în interiorul partidului”, a afirmat Marcel Ciolacu, răspunzând unor întrebări în cadrul unei declaraţii de presă făcute sâmbătă la Cornu, în judeţul Prahova.

Potrivit News.ro, surse politice avansează ideea unei posibile candidaturi a lui Cristian Popescu Piedone pe listele PSD Bucureşti pentru un mandat de parlamentar. De altfel, şi la alegerile parlamentare trecute PSD a inclus pe liste mai mulţi parlamentari care sunt membri ai PUSL.

După 7 ani petrecuți în funcția de primar al Sectorului 4, în septembrie 2020, Piedone a fost în cea de primar al Sectorului 5, pentru ca în mai 2022 să elibereze fotoliul ca urmare a condamnării în dosarul Colectiv. Un an mai târziu, a ieșit din pușcărie și și-a reluat atribuțiile, după ce Curtea de Apel București i-a anulat condamnarea. El și-a impus apropiații în diverse funcții în aparatul de stat. Cei mai mulți sunt angajați chiar în subordinea sa, la Primăria Sectorului 5, devenită un soi de Macondo modern pentru familia Piedone. Fiul este deputat, fiica este angajată la Primăria Sectorului 4, cea condusă de Piedone timp de 7 ani. Ginerele este angajat la Primăria Sectorului 5, la fel ca alți doi nepoți. Un al nepot este consilier în cadrul Consiliului Local Sector 5.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV Marea familie Popescu Piedone din administrațiile bucureștene

CITEȘTE ȘI: Cum a devenit Piedone „regele” populismului în politica românească

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW