Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


O profesoară cu origini române, ucisă într-un atac armat la un liceu din SUA. MAE face verificări

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 5 septembrie 2024

O româncă a fost ucisă într-un atac armat la un liceu din statul american Georgia. Cristina Irimie, profesoară de matematică în vârstă de 53 de ani, a fost ucisă de un elev de 14 ani, Colt Gray, la liceul Apalachee din Winder, Georgia.

Mai mulți membri ai comunității românești din SUA indică faptul că profesoara era de origine română și au transmis mai multe mesaje de condoleanțe.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) nu a confirmat încă această informație, dar a transmis că face verificări în acest sens.

O strângere de fonduri a fost organizată pe e o pagină GoFundMe pentru a ajuta familia cu cheltuielile de înmormântare și pentru orice sprijin de care familia ar putea avea nevoie.

Patru persoane, doi elevi și doi profesori, au fost uciși de un tânăr de 14 ani care a tras cu arma în incinta lcieului. În afară de Cristina Irimia, printre victime se mai numără Mason Schermerhorn, (14 ani), în care atacatorul a tras de cel puțin 10-15 ori cu o armă semi-automată AR-15, Christian Angulo (14 ani), Richard Aspinwall, (39 de ani), profesor de matematică și antrenor secund al echipei de fotbal a școlii.

Sursa foto: GoFundMe

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW