Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Alfred Bulai a dat în judecată SNSPA pentru că i-a desfăcut contractul de muncă

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 4 septembrie 2024

Fostul profesor de la Școala Naţională de Studii Politice și Administrative, Alfred Bulai, reținut miercuri pentru infracțiunile de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală, a dat în judecată universitatea, după ce i-a fost desfăcut contractul de muncă, a declarat, miercuri, pentru HotNews.ro, decanul Facultății de Științe Politice a SNSPA, Cristian Pîrvulescu. 

„Domul Bulai a notificat deja SNSPA în legătură cu o procedură juridică pe care a început-o împotriva noastră. Ieri (n.r. – marți, 3 septembrie) cred că s-a primit la serviciul juridic această notificare, din câte înțeleg pentru desfacerea abuzivă a contractului de muncă (…). Nu am văzut notificarea, mi-a comunicat-o domnul rector ieri”, a declarat, pentru HotNews.ro, Cristian Pîrvulescu, decanul facultății la care Bulai a predat.

El spune că, dată fiind această acțiune în instanță, reprezentanții SNSPA trebuie să fie rezervați în declarațiile publice pe care le fac cu privire la Alfred Bulai:

„Asta ne obligă să fim cât se poate de rezervați în comentariile pe care le facem pentru că ele pot fi interpretate din punct de vedere juridic. Sunt absolut convins că în procesul care va avea loc vor încerca să demonstreze că ne-am antepronunțat, ceea ce am încercat pe cât posibil să nu facem”, a precizat Pîrvulescu.

Acuzații grave la adresa lui Alfred Bulai

Sociologul Alfred Bulai (61 ani), fost șef al Departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, este acuzat de mai multe foste studente că le-ar fi abuzat sexual, potrivit unei investigații realizate de publicația Snoop.ro.

Fostele studente susțin că Bulai, fost prodecan și secretar de stat, le-ar fi chemat pentru discuții sub pretextul unui „feedback academic”, pentru ca ulterior să le pună să se dezbrace.

Publicația a reușit să discute cu nu mai puțin de 18 victime și martori din generații diferite, care au confirmat comportamentul deviant al acestuia. Faptele s-ar fi petrecut în ultimii 30 ani, iar fostele studente susțin că acestea erau cunoscute la nivelul întregii facultăți, inclusiv de către alți profesori. Alfred Bulai a negat acuzațiile care i se aduc.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW