Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, despre alegerile prezidențiale: Cred că România nu va intra într-o fază de instabilitate

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 31 august 2024

Klaus Iohannis a dat declarații de presă în Republica Moldova, unde să află cu ocazia unei vizite oficiale de lucru. Referitor la perioada alegerilor prezidențiale, șeful statului nu crede că România va intra într-o perioadă de instabilitate și intenționează să vegheze asupra bunei funcționări a instituțiilor statului. 

Klaus Iohannis consideră că România nu va intra într-o perioadă de instabilitate în lunile următoare, în ciuda agitației electorale. Totuși, șeful statului a menționat că se va implica în continuare să vegheze asupra bunei funcționări a instituțiilor statului, și să păstreze calmul în administrație.

Președintele României e de părere că românii vor ști ce să aleagă.

„Totuşi mă voi strădui şi cred că voi reuşi să păstrez calmul la un nivel rezonabil în administraţie. În ceea ce vor face partidele şi candidaţii nu intenţionez să mă implic fiindcă nu este campania mea, dar, da, intenţionez să mă implic în ce se întâmplă la nivel administrativ şi la nivelul instituţiilor mari ale statului în sensul aşa cum scrie în Constituţie, de a veghea asupra bunei funcţionări a acestor instituţii. După părerea mea cu toată agitaţia din campanie, care este creată de candidaţi, de partide şi de media, cred că România nu va intra într-o fază de instabilitate sau să ajungă într-o fază în care cu greu poate fi guvernată. Vom trece prin aceste alegeri şi sunt încredinţat că românii vor şti ce se aleagă”, a transmis șeful statului.

Președintele României a mai fost întrebat și dacă va îmbrățisa o funcție la nivel european.

„În ce mă priveşte nu pot decât să repet ce am spus şi colegei dumneavoastră, vom trăi şi vom vedea. Cred că este un răspuns clasic pentru astfel de situaţii. Dar despre România, da, putem să discutăm până în ultima zi de mandat”, a răspuns Klaus Iohannis.

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW