Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


INSP: 27 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, înregistrate în acest sezon/ Trei persoane au murit

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 29 august 2024 Etichete: , ,

În acest sezon, România a înregistrat 27 de cazuri de infecție cu virusul West Nile, conform unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Majoritatea acestor cazuri au fost raportate în București. Din păcate, trei dintre persoanele infectate au decedat: două în județul Suceava și una în Capitală.

Conform datelor furnizate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, de la începutul supravegherii infecției cu virusul West Nile, în 3 iunie, până pe 29 august, au fost raportate 27 de cazuri, dintre care 23 confirmate și 4 considerate probabile.

Cele trei decese au avut loc în rândul pacienților infectați. Cazurile au fost distribuite pe grupe de vârstă astfel: 20-29 de ani (1 caz), 40-49 de ani (3 cazuri), 50-59 de ani (4 cazuri), 60-69 de ani (8 cazuri), 70-79 de ani (7 cazuri), și peste 80 de ani (4 cazuri). Din totalul cazurilor, 24 au fost raportate la bărbați.

Distribuția cazurilor pe județe, conform locului de expunere, este următoarea: București (6), Bistrița-Năsăud (2), Botoșani (2), Brăila (1), Cluj (1), Constanța (1), Dâmbovița (1), Giurgiu (2), Ilfov (2), Mureș (2), Prahova (1), Satu Mare (2), Suceava (4).

Unul dintre cazuri a avut loc în Italia (Milano) și a fost raportat de DSP Dâmbovița, iar un alt caz a avut dublă expunere în județele Botoșani și Constanța, dar a fost atribuit județului Botoșani.

Autoritățile sfătuiesc populația să ia măsuri de prevenire împotriva țânțarilor, inclusiv purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci și pantaloni lungi, utilizarea de repelente și instalarea plaselor de protecție la ferestre, eliminarea apei stătute și a gunoiului menajer din jurul gospodăriei.

foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW