Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă a fost sincronizat la Sistemul Energetic Naţional

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 august 2024

Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost sincronizata la Sistemul Energetic National în dimineaţa zilei de joi, a anunțat Nuclearelectrica printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti, relatează Agerpres.

„Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost sincronizată la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de 29 august 2024. Unitatea 1 CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în data de 26 august 2024 din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasică a centralei (protecţia unui transformator de evacuare putere), fară impact asupra securităţii nucleare”, informează compania.

Reactorul 1 s-a deconectat automat luni de la Sistemul Energetic Naţional din cauza unei probleme în partea clasică a centralei, fară impact asupra securităţii nucleare, a anunțat Nuclearelectrica. Incidentul a survenit într-o perioadă marcată de termeraturi extrem de ridicate, fapt ce generează un consum mai mare de energie din cauza utilizării aparatelor de aer condiționat.

Avaria s-a produs în jurul orei 11:50, arată datele Transelectrica. În acel moment consumul național era de 6.418 MW, iar producția de 6.009 MW. Odată cu deconectarea Reactorului 1 al Centralei de la Cernavodă producția a scăzut la 5430 MW. Imediat Hidroelectrica a crescut semnficativ producția pentru a acoperi deficitul, de la 1.050 MW la ora 11:40, la 1882 MW la 15:40.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW