Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Percheziţii la Spitalul Municipal Timişoara: Un medic a fost prins cu suma de 1.000 de euro care nu a putut fi justificată

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 28 august 2024 Etichete: , , ,

Miercuri au avut loc nouă percheziții la Spitalul Municipal Timișoara și la locuințele unor membri ai personalului medical. Un medic a fost reținut de ofițerii DGA în urma unui flagrant, după ce asupra lui a fost găsită suma de 1.000 de euro, bani pe care nu a reușit să îi justifice.

Ofițerii DGA au desfășurat 9 percheziții în Timișoara, vizând Spitalul Municipal și locuințele unor cadre medicale asociate cu această instituție. Un medic de la Secția de Chirurgie Oncologică a Spitalului Municipal a fost reținut în flagrant delict, având asupra lui 1.000 de euro, sumă pentru care nu a oferit o explicație satisfăcătoare. Flagrantul s-a desfășurat după ce medicul a efectuat un examen Papanicolau unei paciente, acesta fiind specializat în ginecologie oncologică.

Perchezițiile s-au concentrat pe 7 locuințe aparținând personalului medical, precum și în două locații din Spitalul Municipal Timișoara: Camera de Gardă și Ambulatoriu, dar și Secția de Chirurgie Oncologică.

Mai mulți membri ai personalului medical au fost duși la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

La aceeași Secție de Chirurgie Generală Oncologică, în 2022, medicul Octavian Mazilu a fost de asemenea reținut pentru luare de mită. La acea vreme, Mazilu era șeful secției și fost manager al Spitalului Municipal Timișoara. În 2023, Tribunalul Timiș l-a condamnat în prima instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare și 70 de zile de muncă în folosul comunității, pentru luare de mită în mod repetat.

Începând cu 1 iulie 2023, Mazilu a fost numit director medical interimar la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin și continuă să activeze într-o clinică privată din Mehedinți.

foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW