Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Fostul șef al SIE, Silviu Predoiu, lansează critici dure la adresa Ucrainei. Afirmațiile sale, preluate de agenția rusă de presă Tass

By Vîrban Robert , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 august 2024

Generalul în rezervă Silviu Predoiu, fost șef al Serviciului de Informații Externe, a lansat critici dure la adresa Ucrainei și a președintelui Volodimir Zelenski pentru incursiunea în regiunea Kursk.

Afirmațiile sale n-au făcut decât să dea apă la moară propagandei ruse. Agenția rusă de presă Tass l-a preluat pe fostul șef al SIE într-un material prin care se încearcă acreditarea ideii că acțiunea ucraineană, perfect legitimă într-un război, ar genera riscuri de excaladare nucleară. Încă de la declanșarea războiului oficialii ruși folosesc acest tip de amenințare pentru a submina sprijinirea Ucrainei.

„A fost depășită o linie roșie. Ei și-au asumat riscul de a avea ca răspuns un atac nuclear și și l-au asumat și în numele nostru. Ucraina a ales un moment de slăbiciune a aliaților. America este în plină o campanie electorală, condusă de un președinte aflat în declin fizic și psihic, cu un vicepreședinte care habar nu are ce este politica internațională, geopolitica și așa mai departe. În NATO, un secretar general îl înlocuiește pe altul. În UE, puterile noii Comisii Europene sunt transferate. Ucraina a înțeles foarte bine ce face. Și a spus așa: Ne-am săturat de nehotărârea voastră. <…> Știți ce? Am intrat în Rusia <…> cu tancurile voastre, tunurile, mitralierele, muniția voastră. Sunteți deja acolo, în Rusia, să vedem ce veți face acum”, a afirmat Silviu Predoiu, într-o emisiune difuzată pe Canal 33, potrivit Hotnews.ro.

Silviu Predoiu a fost prim-adjunct al directorului SIE între 2005 și 2018 și director interimar al Serviciului în cinci rânduri. Înainte de Revoluție a fost angajat la Miliție și a urmat cursurile Școlii de Securitate de la Băneasa. După ce s-a pensionat, Predoiu a început să cocheteze cu politica. A făcut parte din Pro România, partidul lui Victor Ponta, după care și-a înființat propria formațiune – Partidul Liga Acțiunii Naționale. În luna martie a acestui an el și-a anunțat candidatura la președinția României.

Sursa foto: Facebook / Silviu Predoiu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW