Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Iubitul uneia dintre doctorițele arestate de la Spitalul Sf. Pantelimon ar fi fost găsit inconștient într-o toaletă publică din Brașov

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 16 august 2024

Partenerul uneia dintre cele două doctorițe de la Spitalul Pantelimon acuzat de omor cu premeditare ar fi fost găsit vineri, 16 august, prăbușit într-o toaletă publică din Brașov, notează Gândul.ro. Surse judiciare au declarat pentru publicația citată că bărbatul, la rândul său medic ATI, își administrase o perfuzie cu Midazolam. 

„La data de 16 august a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov a fost sesizat, printr-un apel telefonic, prin Sistemul de Urgenţă 112, cu privire la faptul că, în incinta unei toalete publice, din zona centrală a municipiului Braşov, s-ar afla o persoană în stare de inconştienţă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care a constatat că cele sesizate se confirmă, fapt pentru care i-a fost acordat sprijin medical de către personalul de specialitate sosit la faţa locului. Bărbatul identificat a fost transportat la o unitate medicală pentru investigaţii. În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, dosar aflat sub instrumentarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, la finalizarea căruia vor fi dispuse măsurile legale”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Brașov.

Conform prospectului, Midazolamul este un medicament din clasa benzodiazepinelor, utilizat în principal pentru efectele sale sedative, anxiolitice (reducerea anxietății), anticonvulsivante și de relaxare musculară.

Iubitul doctoriței, interceptat de procurori

Numele medicului ATI Cristian Laurențiu Pleșa apare și în referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București pe numele celor două doctorițe de la Spitalul Sfântul Pantelimon.

„Opinia inculpatei Miron Maria despre efectele noradrenalinei reiese și din convorbirea telefonică din data de 12.04.2024 (a doua zi după sesizarea faptei), ora 21:31:55, dintre aceasta și Pleșa Cristian Laurențiu (medic cu care inculpata are o relație).

Cei doi vorbesc despre sinuciderea unui medic în vârstă de 59 de ani (Luchian Mihail, de la Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC Iliescu), care ar fi scris un text (cel mai probabil referitor la noradrenalină), din care inculpata ar trebui să se inspire, în final cei doi concluzionând că această substanță prelungește o suferință, nu tratează absolut nimic și că «Tre’ să-l lași pe Cel de Sus, nu pe nora să decidă».

Pleșa Cristian Laurențiu: Uite, poți să te inspiri din ce a scris, că e chiar foarte drăguț și exact asta spun și eu că … ea nu tratează nimic.
MIRON MARIA: Îhî.

Pleșa Cristian Laurențiu: Ea prelungește o suferință, deci nu tratează absolut nimic.
MIRON MARIA: Asta nu pot să zic că ce sunt eu, Dumnezeu … [neinteligibil] … suferință?

Pleșa Cristian Laurențiu: Păi nu, nu, nu.
MIRON MARIA: Hî, hî, hî.

Pleșa Cristian Laurențiu: Păi nu, da’ ce, sunt Dumnezeu să prelungesc suferința?
MIRON MARIA: Da.

Pleșa Cristian Laurențiu: Tre’ să-l lași pe Cel de Sus, nu pe nora să decidă.
MIRON MARIA: Da, Cel de Sus. Frumos.
Pleșa Cristian Laurențiu: Da”, se arată în referatul procurorilor.

Cele două doctorițe acuzate de uciderea unui pacient, arestate preventiv pentru 30 zile

Tribunalul București a hotărât joia trecută arestarea pentru 30 zile a Mariei Miron și Mirelei Păiuș, cele două doctorițe de la Spitalul Sfântul Pantelimon acuzate de uciderea cu premeditare a unui pacient.

Până acum, procurorii au date certe cu privire la decesul unui bărbat de 54 ani, căruia medicii urmăriţi penal i-au scăzut intenţionat doza de noradrenalină.

„Având ca scop provocarea decesului unor pacienţi care necesitau terapie intensivă, dar cu privire la care inculpatele apreciau că nu mai este oportună menţinerea în viaţă, acestea au conceput şi pus în executare un plan ce consta în reducerea bruscă a dozei de noradrenalină (substanţă esenţială în terapie intensivă, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale), cu consecinţa scăderii tensiunii arteriale, urmată de stop cardio-respirator”, arată procurorii.

Concret, arată procurorii, pe 26 martie, Maria Miron a încercat să-i ia viața unui pacient în vârstă de 54 de ani, în stare foarte gravă, prin reducerea bruscă a dozei de noradrenalină administrată prin injectomat, de la valoarea de 15ml/h, la valoarea de 1ml/h. Cu toate acestea, pacienul nu a decedat ca urmare a intervenţiei unei asistente care a suplinit deficitul de noradrenalină prin perfuzie.

Câteva zile mai târziu, pe 4 aprilie, Maria Miron și Mirela Păiuș au repetat manevra, spun procurorii, iar omul a intrat în stop cardio-respirator în numai 58 minute, pentru ca o oră mai târziu să-i fie declarat decesul.

„La data de 04.04.2024, ora 13:17, inculpatele M.M.A. şi P.M., profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei (acelaşi pacient de 54 de ani, aflat în stare foarte gravă, instabil hemodinamic, având tensiunea arterială de 60/36 mm/Hg), acţionând cu intenţia de a suprima viaţa pacientului, i-au redus doza de noradrenalină administrată prin injectomat, de la valoarea de 20 ml/h, la valoarea de 1ml/h, fapt ce a condus, 58 minute mai târziu, la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului declarat la ora 15:00”, arată procurorii.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW