Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Crin Antonescu atacă dur întreaga conducere a PNL: „Un partid pândit de ridicol / Cei patru din conducere, niste semidocți”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 august 2024

Fostul președinte al Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a lansat miercuri un atac extrem de dur asupra actualului șef al PNL, Nicolae Ciucă, și la adresa conducerii partidului. 

„PNL este pândit de ridicol, ridicolul vine din această campanie cu cartea. Domnul Ciucă, un om cumsecade și care nu e un măscărici, nu se potrivește, chiar dacă va scrie un bestseller sau încă zece, nu se potrivește cu imaginea de scriitor și eseist. Tot ce sper e ca această carte dacă apare să nu fie secretizartă și ea, e destinată publicului. Campania este total neinspirată și duce spre ridicol. În politică ridicolul ucide, mai bine ești corupt decât ridicol”, a declarat Antonescu, într-un interviu acordat Digi 24, citat de G4Media.ro.

De asemenea, el i-a numit „semidocți” cei patru lideri importanți din conducerea Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Dan Motreanu și Rareș Bogdan,

„Numai niște semidocți puteau să gândească o campanie pe performanțele literare ale domnului Ciucă”, a declarat Antonescu.

Crin Antonescu, supranumit și „Căcărău”, a condus PNL în perioada 2009-2014, iar între 2012 și 2014 a fost președinte al Senatului. În timpul mandatului său de președinte PNL a format alături de PSD Uniunea Social-Liberală (USL), o alință politică la toate nivelurile formată pentru a-l contracara pe Traian Băsescu. USL nu a reușit să-l răstoarne pe Băsescu prin referendum, așa cum sperau liderii săi, însă a preluat puterea în 2012. Prieteania dintre Antonescu și Ponta s-a rupt în anul 2014, iar odată cu ea și USL, în contextul în care conducerea PSD n-ar mai fi vrut să-l susțină pe liderul PNL drept candidat USL la președinția României, așa cum prevedea protocolul încheiat inițial.

În ultimii ani, Antonescu și-a limitat aparițiile publice și comentariile la adresa conducerii PNL, în condițiile în care soția sa, Adina Vălean, ocupa cu susținerea partidului funcția de comisar european pentru transporturi. În această primăvară, Vălean a fost aleasă europarlamentar.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW