Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Departamentul de Stat al SUA aprobă vânzări potenţiale de arme în valoare de 20 de miliarde de dolari către Israel

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 14 august 2024 Etichete: , ,

Departamentul de Stat al SUA a aprobat recent o potențială vânzare de arme către Israel, în valoare totală de aproximativ 20 de miliarde de dolari. Printre acestea se numără o vânzare semnificativă de până la 50 de avioane de luptă F-15, estimate la peste 18 miliarde de dolari. Aceasta ar reprezenta cel mai mare pachet de arme destinat Israelului.

Pe lângă avioanele F-15, vânzarea include și vehicule tactice, rachete aer-aer și muniție pentru mortiere și tancuri. Notificarea oficială privind aprobarea acestor vânzări a fost transmisă Congresului, care are la dispoziție 30 de zile pentru a bloca tranzacțiile, dacă consideră necesar.

Livrările efective ale echipamentelor nu vor începe imediat, avioanele fiind programate să fie livrate abia în 2029. Această vânzare vine într-un context tensionat în Orientul Mijlociu, în urma unor recente conflicte și tensiuni crescute între Israel și Iran. De asemenea, negocierile de încetare a focului sunt așteptate să fie reluate curând, după recentele atacuri israeliene în Gaza care au provocat un număr semnificativ de victime.

„Pe măsură ce luptăm pentru apărarea Israelului pe 7 fronturi diferite, mesajul dumneavoastră de sprijin şi angajamentul faţă de securitatea Israelului sunt clare”, a spus el.

Ministrul apărării din Israel, Yoav Gallant, a exprimat mulțumiri oficialilor americani pentru sprijinul acordat, subliniind importanța menținerii avantajului militar al Israelului în regiune.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW