Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un român este acuzat de tentativă de omor în Marea Britanie după ce ar fi înjunghiat o fetiță de 11 ani

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 13 august 2024 Etichete:

Un român este acuzat de tentativă de omor în Anglia după ce ar fi înjunghiat o fetiță de 11 ani la Londra, a confirmat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pentru News.ro. 

Ion Pintaru, în vârstă de 32 ani, este acuzat de tentativă de omor în Anglia după ce ar fi înjunghiat o fetiță de 11 ani, luni, 12 august, în Leicester Square, Londra. BBC relatează că românul i-ar fi blocat capul copilei și ar fi înjunghiat-o de opt ori. Fata a suferit răni la nivelul feței, umărului, gâtului și încheieturii mâinii în timpul atacului

Fetița a ajuns la spital cu răni grave, iar bărbatul a fost reținut de autoritățile britanice. Nu se cunoaște motivul atacului.

„Ambasada României la Londra a fost sesizată luni, 12 august 2024, de către autorităţile britanice de poliţie cu privire la incidentul petrecut în Leicester Square şi la reţinerea unei persoane. Ca urmare a demersurilor efectuate în regim de urgenţă prin intermediul biroului ataşatului pentru afaceri interne al Ambasadei României în Regatul Unit, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă faptul că persoana reţinută de autorităţile britanice este cetăţean român”, a transmis MAE.

Violențe după uciderea a trei fetițe

În ultimele zile, Anglia a fost scena unor proteste violente anti-imigrație, în special în orașele Southport, Manchester și Liverpool, după ce trei fetițe au fost înjunghiate mortal în Southport.

Revoltele au vizat moschei şi centre de cazare a unor migranţi, acestea fiind alimentate de informaţii false despre naţionalitatea suspectului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW