Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan anunță atribuirea ultimului contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai degradate

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 12 august 2024 Etichete: ,

Primarul Nicușor Dan a anunțat atribuirea ultimului contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai grav deteriorate. Un tronson de 3 kilometri va fi modernizat de consorțiul format din Swietelski Construct și Urban Profile Grele, valoarea contractului depășind 105 milioane de lei, fără TVA, potrivit news.ro.

”Am atribuit ultimul contract pentru înlocuirea liniilor de tramvai aflate într-o avansată stare de degradare. Este vorba despre un tronson de aproximativ 3 km, cale dublă de rulare, de pe bulevardele Pache Protopopescu, Ferdinand, strada Traian şi strada Dristorului (între bd Camil Ressu şi Baba Novac). Pe aici circulă liniile 55 şi 14”, afirmă primarul Capitalei.

Acest contract face parte dintr-un proiect amplu care vizează reabilitarea a circa 50 de kilometri de linii de tramvai din București. Asocierea Swietelski Construct (lider) – Urban Profile Grele (partener) a câștigat licitația cu o ofertă de 105.060.328,98 lei, fără TVA.

Lucrările vor include reabilitarea infrastructurii rutiere pe Bulevardul Pache Protopopescu și Strada Traian, precum și pe Bulevardul Ferdinand I, între Șoseaua Mihai Bravu și Strada Traian, și pe Strada Dristorului între Bulevardul Camil Ressu și Strada Baba Novac.

Durata totală a lucrărilor este estimată la 18 luni, din care cel mult 6 luni vor fi alocate pentru proiectare, obținerea avizelor necesare și aprobarea proiectului, iar restul de maximum 12 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor și asistența tehnică din partea proiectantului, începând cu emiterea ordinului de start.

foto: Redacția

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW