Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Procurorii încep audierile în dosarul de hărțuire sexuală în care este implicat profesorul Alfred Bulai

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 5 august 2024

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 vor începe, în această săptămână, audierile în dosarul în care profesorul Alfred Bulai este acuzat de hărțuire sexuală de către mai multe studente de la SNSPA, potrivit Agerpres.

Vor fi chemaţi la audieri martori, inclusiv profesori din conducerea SNSPA, dar şi persoanele vătămate, respectiv studentele care l-au reclamat pe Alfred Bulai.

Până acum, Parchetul a primit aproximativ 20 de emailuri cu reclamații și sesizări, după ce procurorii le-au îndemnat pe studentele de la SNSPA care au fost victime ale profesorului Alfred Bulai să contacteze anchetatorii la o adresă de email dedicată.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor şi analist politic, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unor studente din cadrul SNSPA – Şcoala de Studii Politice şi Administrative -, Ministerul Public încurajează orice persoană care deţine date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 într-un comunicat de presă.

Parchetul a declarat că va proteja identitatea și viața privată a studentelor.

Poliţia şi Parchetul au deschis un dosar penal in rem, ce vizează folosirea funcţiei în scop sexual în cazul profesorului Alfred Bulai.

Foto: Inquam Photos / Mălina Norocea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW