Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Circulație feroviară suspendată între Drăgănești Olt și Fărcașele pe ruta Roșiorii de Vede-Caracal, din cauza unei coliziuni iminente între un tren de marfă și unul de călători / Trei trenuri blocate în stații

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 31 iulie 2024 Etichete: , ,

Circulația feroviară a fost suspendată temporar miercuri între stațiile Drăgănești Olt și Fărcașele pe ruta Roșiorii de Vede – Caracal, din cauza unui tren de marfă și unul de călători care au intrat pe aceeași linie, oprindu-se unul în fața celuilalt. Trei trenuri de călători sunt blocate în stații. Incidentul este investigat de AGIFER.

UPDATE – În prezent, trei trenuri de călători sunt blocate temporar în stațiile adiacente intervalului Drăgănești Olt – Fărcașele:

IR 1691 (București Nord – Timișoara) – în Drăgănești Olt
IR 1596 (Craiova – București Nord) – în Caracal
R 9016 (Craiova – Roșiori Nord) – în Fărcașele

ŞTIREA INIȚIALĂ – „Traficul feroviar este suspendat temporar pe intervalul Roșiori Nord – Caracal, din cauza unui incident feroviar între stațiile Drăgănești Olt și Fărcașele, pe firul II, firul I fiind închis pentru lucrări. Traficul feroviar este închis temporar între stațiile Drăgănești Olt și Fărcașele după ce două trenuri, unul de marfă și unul de călători, care au fost expediate pe același fir, s-au oprit unul în fața celuilalt în condiții de siguranță, conform semnalelor luminoase de oprire”, anunță Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA.

Conform sursei citate, trenul privat de marfă a fost expediat din stația Drăgănești Olt pe firul II, iar trenul IRN 348 (Arad – București Nord) a fost expediat tot pe firul II, dar din stația Fărcașele. Ambele trenuri s-au oprit în zona km CF 146+500, fără risc de coliziune, conform semnalelor luminoase de oprire.

Incidentul este investigat de o echipă a AGIFER, care va stabili cauzele producerii.

”Reprezentanţii SRCF Craiova vor lua toate măsurile necesare pentru restabilirea circulaţiei pe firul II, între staţiile Drăgăneşti Olt şi Fărcaşele, după finalizarea constatărilor preliminare ale echipei AGIFER”, precozează CFR SA.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW