Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Democrații modifică regulile pentru a oficializa candidatura Kamalei Harris la preşedinţia SUA

By Florea Eva , in Politic Stirile zilei , at 25 iulie 2024

Comitetul Naţional Democrat (DNC) a anunţat miercuri noi reguli  care îi vor permite vicepreşedintei Kamala Harris să devină candidat oficial la preşedinţia Statelor Unite înainte de 7 august, potrivit Agerpres.

Oficialii Partidului Democrat au anunţat că noul regulament, aprobat de majoritatea membrilor responsabili de reglementări, va permite delegaţilor să voteze virtual nominalizarea pentru candidatura prezidenţială în perioada 1 – 7 august, astfel încât Convenţia Partidului Naţional va avea un rol pur ceremonial.

Calendarul ar putea suferi modificări doar dacă până sâmbătă va fi prezentată o altă candidatură pentru nominalizare, ceea ce este foarte puţin probabil.

După ce preşedintele Joe Biden a renunțat la candidatura pentru un nou mandat, vicepreşedinta Kamala Harris a câştigat sprijin masiv din partea partidului şi a membrilor Convenţiei.

„Ca partid, obligaţia noastră este să implementăm un proces de nominalizare echitabil, care să exprime preferinţele prin vot”, a declarat într-un comunicat preşedintele DNC, Jaime Harrison.

Kamala Harris a preluat frâiele campaniei Biden-Harris pentru a o transforma în „Harris la preşedinţie” şi a obţinut sprijinul principalilor lideri ai partidului, precum şi angajamentul de a fi votată din partea unei majorităţi suficiente a delegaţilor.

Convenţia Naţională Democrată, care se va desfăşura în perioada 19-22 august la Chicago, va avea ca scop aprobarea programului Partidului Democrat şi pronunţarea discursurilor de acceptare ale candidatului la preşedinţie şi ale colegului pentru funcţia de vicepreşedinte, precum şi pentru a fi prezentată americanilor propunerea de guvernare a ţării pentru un nou mandat de patru ani.

Anunţarea numelui persoanei pentru funcţia de vicepreşedinte urmează să fie făcută în următoarele două săptămâni pentru a se finaliza procesul de votare şi de confirmare a nominalizării.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW