Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Traian Băsescu este de părere că Elena Lasconi este candidatul favorit pentru alegerile prezidențiale: „Modestie şi poarta deschisă pentru toţi oamenii cinstiţi care ar vrea să vină alături de ea”

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 21 iulie 2024 Etichete: , ,

Traian Băsescu, a declarat duminică, la Digi24, că Elena Lasconi este candidatul favorit pentru alegerile prezidențiale. Fostul președinte al statului a mai spus că nu vede un alt candidat, în afară de ea și Marcel Ciolacu, care ar putea intra în turul doi. Despre Mircea Geoană, Traian Băsescu a afirmat că nu are șanse la Cotroceni fără susținerea unui partid.

Traian Băsescu a fost interpelat duminică, la Digi24, pe subiectul alegerilor prezidențiale care vor avea loc în noiembrie. Fostul președinte al României a afirmat că despre scrutinul prezidențial că „sunt cele mai necinstite alegeri, pentru că au intercalat alegerile legislative”, citat de news.ro.

Elena Lasconi, candidatul favorit pentru scaunul de la Cotroceni

Despre Elena Lasconi, Traian Băsescu a opinat că nu vede alt candidat, în afară de ea și Marcel Ciolacu, șeful Executivului, care ar putea intra în turul doi: „Păi încerc să o compar cu ceilalţi care sunt pe piaţă în momentul de faţă. Nu văd în afară de Ciolacu, ce are în spate un mastodont, nu văd un alt candidat care poate intra în turul doi (…) Categoric rămâne doamna Lasconi favorita mea în acest an”.

Fostul șef al statului a sfătuit-o pe președinta USR să aibă „modestie şi poarta deschisă pentru toţi oamenii cinstiţi care ar vrea să vină alături de ea”, potrivit news.ro.

Băsescu nu îl vede pe Geoană câștigând fără un partid în spate

Întrebat despre posibila candidatură independentă a lui Mircea Geoană, Traian Băsescu a afirmat că nu îl vede câștigând fără susținerea unui partid politic, și totodată, nu crede că se va aventura în competiția electorală care bate la ușă fără a avea un partid în spate.

Traian Băsescu motivează afirmațiile sale, spunând că un independent nu își poate exercita puterea în stat fără susținerea suportului parlamentar majoritar.

„Nu cred că se va aventura într-o competiţie electorală dacă nu va avea un partid în spate. Ori eu nu văd în momentul de faţă partidul care să-i ofere postura de candidat la funcţia de preşedinte. (…) Ca independent nu-l văd câştigând şi rămâne întrebarea cealaltă. Dacă prin absurd câştigi ca independent, ce faci după?  Nu ai un suport parlamentar pentru un program pe care o să-l susţii în campanie. Ce faci? (…)  Şi eu am numit un premier, l-am numit pe Ponta şi la ce mi-a folosit. Aveau 60% în parlament, ce puteam să fac?  Trebuia să respect Constituţia, să dau premierul unei formaţiuni care poate face o majoritate”, a transmis Traian Băsescu, potrivit sursei citate.

În cel mai recent sondaj INSCOP privind intențiile de vot pentru alegerile prezidențiale, Mircea Geoană ocupă primul loc, cu 26,7%, urmat de Marcel Ciolacu cu 17,8% și Elena Lasconi cu 14,3%. Trei sferturi dintre români spun că vor merge cu certitudine la vot.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW