Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ploi cu grindină și vijelii în mare parte a țării. Temperaturi maxime de 37 de grade

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 21 iulie 2024 Etichete:

Duminică vom avea parte de ploi cu grindină și vijelii în mare parte a țării, inclusiv în București. Luni, maximele vor ajunge la 37 de grade în sudul Olteniei, sudul, centrul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală.

Pentru ziua de duminică, meteorologii au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, în intervalul 10:00-23:00.

„În cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldovei, Munteniei şi a zonei montane, precum şi în Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, intensificări ale vântului şi pe arii restrânse vijelii (rafale de 50…70 km/h), grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp”, transmite ANM.

În sudul Olteniei, în sudul, centrul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală, temperatura maximă va atinge 37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade, pe 22 iulie.

„În sudul Olteniei, sudul, centrul şi estul Munteniei, precum şi în Dobrogea continentală, valul de căldură va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 34…36 de grade şi izolat de 37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopţi tropicale”, mai punctează ANM.

Foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW