Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


De la ce ar fi pornit scandalul monstru cu românii din Leeds care au răsturnat o mașină de poliție și au incendiat un autobuz

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 19 iulie 2024 Etichete: ,

Un cartier din Leeds a fost joi seară scena unor violențe stradale, când mai multe persoane, inclusiv români, au răsturnat o mașină de poliție și au incendiat un autobuz. Incidentele ar fi izbucnit în urma încercării statului de a prelua copiii unei familii de români, după ce unul dintre copii a fost spitalizat cu o rană la cap, relatează news.abplive.com. 

Serviciile sociale au luat cinci copii de la părinţii lor după ce un bebeluş de 7 luni a fost transportat la spital cu o rană la cap. Au atacat poliţia şi au dat foc la lucruri”, a transmis jurnalistul din Marea Britanie Sulaiman Ahmed.

La rândul său, o vecină a familiei de români susține că unul dintre copii l-ar fi scăpat în cap de la etaj pe fratele lui de doar 7 luni.

„O familie a avut copiii luați de serviciile sociale după un incident în care unul dintre frați, în vârstă de 7 luni, a fost scăpat în cap de unul dintre ceilalți copii în timp ce se jucau. Părinții au dus imediat copilul la spital, iar spitalul a raportat cazul la serviciile sociale, care au decis să ia toți copiii din familie, deși a fost vorba despre un accident. În prezent, vecinii sunt nemulțumiți și protestează, considerând că luarea copiilor a fost nedreaptă și nejustificată. Aceștia au răsturnat o mașină de poliție și susțin că sunt oameni buni, care nu consumă alcool sau droguri și nu ar face rău copiilor lor”, a declarat o martoră care locuiește în zonă pentru ȘtiriDiaspora.ro.

„Să vină mascații de la București”

Mai multe videoclipuri postate pe platformele X și TikTok surprind incidentele violente din Leeds, Marea Britanie, în care o mașină de poliție a fost răsturnată și un autobuz incendiat.

Într-unul dintre clipurile video făcute publice pe rețelele de socializare un român instigă publicul să „răstoarne mașina” și strigă „Rămâne istorie! Să vină mascații de la București, că și pe ăia îi dărâmăm”, după ce vehiculul a fost răsturnat.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW