Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ursula von der Leyen a obținut un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 18 iulie 2024 Etichete: , ,

Printr-un vot pe 18 iulie, Parlamentul European a confirmat-o pe Ursula von der Leyen în funcția de președintă a Comisiei Europene, cu 401 de voturi pentru.

Acesta va fi al doilea mandat al Ursulei von der Leyen în fruntea Comisiei, după ce a fost aleasă pentru prima dată de eurodeputați în iulie 2019.

Parlamentul, care este compus în prezent din 719 de deputați, a stabilit o majoritate necesară de 360 de voturi pentru confirmare. Procedura de vot a fost realizată prin vot secret pe hârtie, rezultând în 401 voturi pentru, 284 împotrivă și 15 abțineri (7 voturi fiind declarate nule).

Înainte de vot, Ursula von der Leyen a prezentat eurodeputaților prioritățile politice pentru următorii cinci ani în cadrul unei dezbateri ample.

Următorii pași vor implica trimiterea de scrisori oficiale de către președintele ales al Comisiei către șefii de state sau de guverne ale statelor membre, invitându-i să își propună candidații pentru posturile de comisar european. Parlamentul va organiza audieri ale candidaților în comisiile competente după vacanța de vară, iar întregul colegiu al comisarilor trebuie să fie ulterior aprobat de Parlament.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW