Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Un deputat USR îl acuză pe Iohannis că a încercat să trimită pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, însă președintele PNL nu ar fi fost primit

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 17 iulie 2024

România nu a fost reprezentată la dineul organizat pe 11 iulie de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, cel puțin asta reiese din fotografiile publicate de administrația americană. Potrivit deputatului USR, Claudiu Năsui, președintele Klaus Iohannis, invitat la eveniment, l-a trimis în locul său pe Nicolae Ciucă, numai că președintele PNL nu a fost primit. 

Se spune deseori că ridicolul nu a ucis pe nimeni. O afirmație perfect adevărată pe care politicienii români o confirmă practic zilnic. De pildă, nu mai devreme de ieri un înalt oficial din Guvern se lăuda cu inaugurarea a 15 km de variantă ocolitoare, cu 8 ani mai târziu decât ar fi trebuit, asta în timp ce Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, imensa ctitorire postdecembristă, se află într-o stare catastrofală, la mai puțin de un an de când un întreg alai de politicieni i-au tăiat panglica.

Uneori, ridicolul ajunge să fie dat și la export. Păcat că din punct de vedere contabil nu încasăm nimic. În caz contrar, discuțiile despre „găurile” bugetare nici n-ar mai fi existat. Cel mai bun agent de pentru vânzarea de ridicol la export este nimeni altul decât președintele Klaus Iohannis. Omul care a inventat un stat, „Kile”, asta după ce tocmai viziteze tărâmurile de baștină ale lui Alexis Sanchez, a reușit o nouă performanță, cel puțin dacă este să-l credem pe deputatul USR, Claudiu Năsui.

În încercarea de a-i îmbunătăți imaginea de prezidențiabil lui Nicolae Ciucă, spune Năsui, Iohannis a încercat să-l plaseze pe liderul PNL a un dineu organizat la Casa Albă de Joe Biden, acolo unde fuseseră invitați șefii de stat și de guvern din statele membre NATO.  Cum nu-i nici șef de stat și nici de guvern, Nicolae Ciucă ar fi fost oprit înainte de a călca pe peluza Casei Albe. În final, niciun oficial român nu a mai participat, după cum reiese din fotografiile publicate de administrația americană.

Sursa foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW