Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Poliția de Frontieră: 17 cetăţeni străini ascunși într-un tir la Nădlac II

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 17 iulie 2024

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit 17 cetățeni străini ascunși într-un camion condus de un șofer turc, care încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

Potrivit autorităților, în data de 17.07.2024, în jurul orei 06:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia ce transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri pe ruta Turcia-Belgia.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, printre bunurile transportate, 17 cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor s-a stabilit că sunt cetățeni din Siria, Irak și Cuba, ce intenționau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă  de trecere  frauduloasă  a frontierei de stat  pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

   

Foto: Poliția de Frontieră

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW