Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Pană de curent la spitale importante din Capitală. Zonele critice au funcționat cu generatoare UPDATE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 16 iulie 2024

Institutul Clinic Fundeni s-a confruntat marţi, 16 iulie, cu o pană de curent, zonele critice fiind alimentate cu ajutorul generatoarelor, a anunțat furnizorul de electricitate. 

UPDATE PPC-Enel a reuşit să restabilească din reţeaua proprie alimentarea cu energie electrică pentru Spitalul Fundeni. Se lucrează la foc automat pentru remedierea avariei”, au transmis reprezentanţii Ministerului Energiei, potrivit News.ro.

Conform acestora, au fost puse toate generatoarele în funcţiune.

„Echipe ale Reţele Electrice intervin pentru restabilirea în cât mai scurt timp a alimentării cu energie electrică pentru Spitalul Fundeni şi clienţii afectaţi din zona. În unitatea spitalicească au fost pornite grupuri electrogene, iar consumatorii vitali sunt alimentaţi”, a transmis compania furnizoare.

Reprezentanţii acesteia precizează că „incidentul a survenit pe fondul nivelului ridicat al consumului şi temperaturilor caniculare, care pun presiune asupra reţelelor”.

Potrivit Digi24, spitalul CC Iliescu și Institutul Oncologic se confruntă marți, de asemenea, cu pene de curent.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, i-a chemat în ședință pe șefii tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) din țară.

Guvernul cere populației să facă economie la electricitate

Consumul de energie electrică la nivel a atins proporții uriașe, pe fondul temperaturilor ridicate. În acest context, autoritățile au transmis un apel public către cetățeni pentru ca aceștia să evite consumul excesiv în intervalul orar 18:00 – 22:00 și să utilizeze moderat aparatele de aer condiționat.

„În cadrul Comitetului Ministerial pentru Sectorul Energetic am cerut creșterea producției de energie din toate sursele, în principal producția în bandă, pentru a putea face față consumului mai mare din această perioadă. La nivelul Departamentului Energetic Național avem experți de top. În această perioadă, cu precădere, se monitorizează atent producția și consumul, iar echilibrul sistemului este prioritate zero. Pot apărea avarii punctuale, locale, iar operatorii de distribuție sunt pregătiți să intervină. Dar nu se pune problema unor întreruperi pe scară largă a furnizării de energie electrică. Trebuie să fim, totuși, realiști, după 34 ani în care investițiile, mai ales cele publice, în sectorul energetic au fost la un nivel extrem de redus, nu putem să ne așteptăm la miracole. Cu toate acestea, într-un singur an, am atras finanțări nerambursabile de 13,6 miliarde euro — în producție, în transport, în distribuție”, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW