Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Reacția președintelui Iohannis, după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump: „Violenţa şi agresiunea nu sunt atributele niciunei democraţii”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 iulie 2024

Președintele Klaus Iohannis a publicat duminică un mesaj pe platforma X, în urma tentativei de asasinat asupra fostului președinte al SUA, Donald Trump, în care s-a declarat îngrozit.

„Sunt îngrozit de atacul asupra fostului preşedinte Trump la mitingul său de campanie. Îi doresc însănătoşire rapidă şi completă. Violenţa şi agresiunea nu sunt atributele niciunei democraţii. Noi românii suntem amături de poporul american”, a scris Iohannis pe X.

Donald Trump a fost sâmbătă victima unei tentative de asasinat. Aflat într-un miting electoral în Pennsylvania, fostul președinte al SUA a fost împușcat în urechea dreaptă. O altă persoană, din public, și-a pierdut viața, relatează CNN. Atacatorul, un tânăr în vârstă de 20 ani, a fost omorât de Secret Service.

ABC News relatează că atacatorul se afla pe acoperişul unei clădiri, la circa 200-250 de metri locul de desfășurare al evenimentului electoral. El ar fi tras de opt ori cu o pușcă de tip AR, foarte populară în Statele Unite, înainte de a fi neutralizat de Secret Service.

„Personalul Secret Service l-a neutralizat pe trăgător, care este acum decedat, Secret Service a răspuns rapid cu măsuri de protecţie, iar fostul preşedinte este în siguranţă şi este evaluat. Un spectator a fost ucis, doi spectatori au fost răniţi în mod grav”, precizează Secret Service.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW