Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Afaceristul Puiu Popoviciu scapă de condamnarea la 7 ani de închisoare

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 12 iulie 2024

Curtea de Apel București a decis vineri anularea condamnării la 7 ani de închisoare pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu, patronul centrului comercial Băneasa, relatează Agerpres.

Puiu Popoviciu se află în prezent în Marea Britanie. În 2021, Înalta Curte de Justiţie a Marii Britanii a respins definitiv cererea României de extrădare a omului de afaceri. Judecătorii britanici au susținut că Popoviciu nu ar fi fost judecat de un tribunal imparţial în România şi a suferit o negare completă a drepturilor sale la un proces corect, aşa cum sunt ele protejate prin articolul 6 al CEDO.

Puiu Popoviciu fusese condamnat, în anul 2017, după ce a fost găsit vinovat de fraudă în legătură cu obținerea a 224 hectare de teren în zona Băneasa. Suprafața aparținea Universității de Științe Agronomice. Procurorii anticorupție calculaseră, la acea vreme, un prejudiciu adus statului român de circa 1 miliard de lei.

„În condiţiile în care terenul respectiv (ferma Băneasa) se afla în proprietatea publică a statului, conform legii, nu putea să facă obiectul vreunei tranzacţii şi, în plus, a fost în mod vădit subevaluat. În momentul constituirii ca aport la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, terenul a fost evaluat la valoarea de un dolar/mp, în timp ce valoarea de piaţă de la acea dată era de aproximativ 150 euro/mp. Terenul se situează în partea de nord a oraşului Bucureşti, se învecinează cu DN1 Bucureşti – Ploieşti, iar pe acest teren s-au construit puncte de lucru şi sediile unor importante societăţi comerciale”, susţineau procurorii.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW